SUPLIMENTE

ALIMENTE

COSMETICE

Produse copii

CEAIURI

CASA SI RELAXARE

Promotii

Dacia plant b natural 72 cpr flacon

Pret 16,35 RON (TVA inclus)

Disponibil in stoc

Produsul acesta nu este momentan disponibil.
Prospect:
PX0007398

Dacia plant b natural 72 cpr flacon

B Natural comprimate este un produs Dacia Plant cu polen si drojdie recomandat in obezitate, supraponderalitate, foame emotionala.

Actiuni: vitaminizant, mineralizant, vitalizant, trofic al celulelor nervoase, roborant, antiastenic, antianemic, hepatoprotector, imunostimulent, antioxidant, antistres.

Indicatii: se utilizează ca adjuvant în: hipovitaminoză B, carenţe de vitamine şi minerale, afecţiuni neurologice inflamatorii şi dureroase, devitalizare, stări de oboseală şi slăbiciune, carenţe proteice, boli hepatice, anemie, astenie, neurastenii, convalescenţă, surmenaj, efort fizic şi intelectual şi în geriatrie.

Contraindicatii: alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranţă la lactoză.

Precautii: în sarcină şi alăptare se administrează cu recomandarea medicului.

Administrare:

Adulţi şi tineri peste 14 ani: câte 1-2 cpr. de 3 ori pe zi, înainte de masă.
Copii între 5 şi 14 ani: câte 1/2-1 cpr. de 1-3 ori pe zi, înainte de masă, în funcţie de vârstă şi greutate.
Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În dificultăţi de înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

Compozitie:

Drojdie de bere (250mg), polen (250mg), ulei esenţial de salvie (5mg).
Ingrediente inactive: lactoză, celuloză microcristalină, aerosil.

DROJDIE DE BERE 
Drojdia de bere reprezintă masa rezultată după presarea reziduului rămas la fermentarea berii, ea fiind utilizată în panificaţie şi la prepararea băuturilor alcoolice. Drojdia conţine o ciupercă saprofită unicelulară microscopică denumită Saccharomyces cerevisiae, din compoziţia sa facând parte şi următoarele substanţe bioactive: proteine, aminoacizi, vitamine din complexul B, şi anume B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacinamida), B5 (pantotenatul de calciu), B6 (piridoxina), B7 (colina), B8 (biotina), B9 (acidul folic), B12 (cianocobalamina), B15 (acidul pangamic); săruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu), enzime, lipide, glucide, etc. Detaliem câteva dintre acţiunile terapeutice ale vitaminelor din complexul B: 
B1 (tiamina) - eficientă în combaterea tulburărilor digestive, a celor cardiace, în tratarea depresiilor, a nevralgiilor şi a oboselii. 
B2 (riboflavina) - utilă în combaterea eczemelor, a îmbătrânirii pielii. 
B3 (niacinamida) - implicată în procese ce ţin de echilibrarea sistemului nervos, procesele de oxido-reducere. 
B5 (pantotenat de calciu) - stimulent natural al glandelor corticosuprarenale, remediu anti-stres, măreşte rezistenţa la infecţii. 
B6 (piridoxina) - neurotrofic, antianemic. 
B7 (colina) - neutralizează colesterolul, fiind deci indicată în obezitate, previne căderea părului. B8 (biotina) - utilă pentru reglarea metabolismului proteinelor şi grăsimilor. 
B9 (acidul folic) - are efect antianemic, ajută la menţinerea echilibrului hormonal. 
B12 (cianocobalamina) – antianemic, acţionează asupra sistemului nervos mărind puterea de concentrare, contribuie la menţinerea echilibrului hormonal. 
B15 (acid pangamic) - ameliorează oxigenarea tisulară, este un remediu împotriva îmbătrânirii, ajută la detoxifierea ficatului. 
Global, grupul vitaminelor B prezintă acţiune antianemică, vitaminizantă şi trofică asupra celulelor nervoase. Datorită conţinutului ridicat de proteine şi aminoacizi drojdia de bere are acţiune hepatoprotectoare şi, de asemenea, ajută la refacerea florei intestinale saprofite, mai ales după tratamentul cu antibiotice (datorită ciupercii Saccharomyces cerevisiae). Alte acţiuni: remineralizant, vitalizant, roborant, antiastenic. 

POLEN 
Se prezintă sub formă de pulbere granulată, fiind cules de albine, care îl recoltează de la numeroase specii de flori. După colectare, polenul are forma unor grăuncioare de culori variate, de la alb până la negru intens, predominant fiind cel galben, portocaliu sau brun. Polenul este considerat un aliment nutritiv datorită conţinutului ridicat în: proteine, aminoacizi esenţiali şi neesenţiali, glucide, minerale (calciu, fosfor, potasiu, fier, magneziu, iod), vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, acid folic, B12), C, E, betacaroten, lipide (acid oleic, linoleic, palmitic, arahidonic), flavonoide (rutină, quercetină, miricetină), fenoli, enzime, etc. El manifestă proprietăţile florilor de la care a provenit astfel încât, polenul de tei este calmant şi sedativ, polenul de păpădie are acţiune depurativă, polenul de cimbrişor stimulează circulaţia sanguină, etc. Polenul fiind însă un amestec polifloral îmbină calităţile plantelor de la care a fost extras, fiind recomandat în: anemii, carenţe proteice, boli hepatice (datorită conţinutului ridicat de proteine şi aminoacizi are acţiune regenerantă la nivelul celulelor hepatice), carenţe de vitamine şi minerale, astenie, neurastenii, devitalizare, stări de oboseală şi slăbiciune, surmenaj, efort fizic şi intelectual, convalescenţă şi în geriatrie. De asemenea, polenul este un bun remediu pentru copiii astenici, rahitici, anemici, cu apetit capricios şi cu recurenţe infecţioase respiratorii.

ULEI ESENŢIAL DE SALVIE (Salviae aetheroleum)
Uleiul esenţial de salvie (alcătuit din α şi β-pinen, camfen, limonen, β-cariofilen, borneol şi α-terpinen) creşte tonusul psihic fiind recomandat ca adjuvant în surmenaj psihic şi intelectual

"Imi place Plafar pentru ca este un magazin in care gasesc produse selectionate dupa gustul meu. Sunt o femeie foarte ocupata, alerg de dimineata pâna seara intre intâlniri, sedinte si spectacole. Asta nu inseamna ca nu sunt atenta la ce manânc. Recunosc, m-a prins si pe mine febra bio, pentru ca mediul in care traim este foarte poluat, ne expunem la tot felul de factori de stres, iar mâncarea este de multe ori plina de E-uri care nu aduc nimic bun pentru sanatate. Sunt atenta la regimul meu alimentar, si mai ales la cel al fiicei mele, Maya. Tocmai de aceea imi fac cumparaturile la Plafar. Aici am gasit minunatul zahar din nuca de cocos. Il descoperisem in vacantele mele din strainatate si am decis sa il folosesc in alimentatia zilnica pentru ca este cea mai buna varianta care inlocuieste zaharul normal. Este minim procesat, iar gustul lui usor de caramel e delicios. Tot de la Plafar imi fac provizii de migdale crude. Am invatat ca migdalele sunt gustarea perfecta, te satura imediat si te tin departe de tentatiile junk food. "
Mirela Retegan

Produse recomandate

38,50 RON
36,00 RON
9,50 RON
64,58 RON
42,00 RON
12,53 RON