SUPLIMENTE

ALIMENTE

COSMETICE

Produse copii

CEAIURI

CASA SI RELAXARE

Promotii

Dacia plant detoxifiant 200ml buc dacia plant

Pret 34,27 RON (TVA inclus)

Disponibil in stoc


Livrare in 48 de ore
Taxa de livrare:
Bucuresti, Ilfov: 10 lei (TVA inclus)
In tara: 14 lei (TVA inclus)
Prospect:
P1X011066

Dacia plant detoxifiant 200ml buc dacia plant

Descriere:


Detoxifierea reprezintă procesul de eliminare a toxinelor din organism. Procesul de acumulare a acestora are loc în timp, ca urmare a consumului de alimente (tratate cu aditivi), medicamente, alcool, a fumatului, poluării atmosferice, bolilor cronice, sedentarismului, obezităţii, etc. Detoxifierea reduce incidenţa stărilor de oboseală cronică, a constipaţiei, balonării, indigestiei, durerilor de cap şi bolilor de piele. Detoxifierea constă în reducerea retenţiei hidrice, în creşterea eliminării produşilor reziduali, a toxinelor precum şi în neutralizarea radicalilor liberi din organism.

 

Produsul DETOXIFIANT este o soluţie hidroalcoolică obţinută din plante, concepută pentru stimulare mecanismelor de drenaj şi eliminare renală, digestivă şi tegumentară cu o maximă eficienţă în procesul de epurare realizat la nivelul întregului organism.

 

Compozitie:


SOC (Sambucus nigra)
Socul reprezintă una din cele mai cunoscute plante depurative utilizate în medicina tradiţională. Fructele de soc conţin: flavonoide (quercetină, kaempferol, luteolină), antocianozide, acizi triterpenici, acizi organici precum şi alte substanţe bioactive cu acţiune laxativă, diuretică, diaforetică, depurativă şi antiseptică.

ANGHINARE (Cynara scolymus)
Anghinarea este una din cele mai vechi plante cunoscute în istoria umanităţii, fiind utilizată pentru tratarea icterului şi dispepsiei. Planta conţine: lactone sesquiterpenice (cinaropicrină, dehidrocinaropicrină, grosheimină, cinarotriol), flavone (cinarozidă, scolimozidă, luteolină) şi cinarină, substanţe bioactive cu acţiune diuretică (cu eliminare de acid uric), antitoxică, coleretică, colagogă, hipocolesterolemiantă, hipolipemiantă şi antioxidantă.

ANGELICA (Angelica archangelica)
Originară din Siria, angelica mai este denumită şi planta celor 7 arhangheli, în medicina populară fiind utilizată pentru tratarea ciumei, purificarea sângelui, precum şi în cazul otrăvirilor sau a muşcăturilor de şarpe. Planta conţine: flavonoide, ulei volatil (alcătuit din α şi β-pinen, limonen, terpinolen, sabinen şi felandren) şi lactone macrociclice (fridelanolidă, angelicalactonă), substanţe bioactive cu acţiune diuretică, depurativă, expectorantă şi bactericidă. Alte proprietăţi: tonic digestiv, stomahic, carminativ, antispastic, antiinflamator, anticoagulant, emenagog, febrifug, stimulent cerebral şi calmant al sistemului nervos.

IENUPĂR (Juniperus communis)
Ienupărul este un arbust conifer care creşte la altitudini de 700-1500m. Planta conţine: flavonoide (quercitină), biflavonoide (bilobetină, cupresuflavonă), ulei volatil (alcătuit din α şi β-pinen, camfen, sabinen, limonen, α-terpineol) şi acid isocupresic, substanţe bioactive cu acţiune diuretică, depurativă, diaforetică şi antiseptică. Alte proprietăţi: antiinflamator, bronhodilatator, stomahic, carminativ şi analgezic.

CARDAMOM (Elettaria cardamomum)
Cardamomul este un condiment foarte des folosit în Egiptul Antic şi lumea arabă. Planta conţine: acid protocatechic, protocatechialdehidă, ulei volatil (alcătuit din 1,8-cineol, α-terpinilacetat, acetat de linalil, mircen, terpinolen, limonen), proantocianidoli, poliholozide şi acizi organici, substanţe bioactive cu acţiune antimicrobiană şi antioxidantă. Alte proprietăţi: antispastic, tonic digestiv, carminativ, anticolitic.

 

 

Actiuni:


PRINCIPALE:
depurativ, diuretic, laxativ, diaforetic, antiseptic.

ALTE ACŢIUNI:
coleretic, colagog, hipocolesterolemiant, hipolipemiant, tonic digestiv, stomahic, carminativ, antispastic, antiinflamator, expectorant, antitoxic, antioxidant.

Indicatii:


se utilizează ca adjuvant în: constipaţie, edeme, gută, afecţiuni cutanate (acnee, psoriazis, dermatite, eczeme), intoxicaţii cronice, abuz alimentar, abuz de cafea, alcool, medicamente, în curele de slăbire şi de detoxifiere realizate în caz de supraponderalitate şi obezitate, afecţiuni reumatice.

Administrare:


INTERN:
Adulţi: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Tineri între 14- 18 ani: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de
2-3 ori pe zi, pe stomacul gol.
Copii sub 14 ani: după sfatul medicului.

În caz de constipaţie se recomandă câte 2 linguriţe de tinctură diluate în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara înainte de culcare.
În caz de obezitate şi supraponderalitate se recomandă câte 1-3 linguriţe de tinctură diluate în 100ml de apă (jumătate de pahar) administrate cu 10min. înaintea meselor principale.

Contraindicatii:


slăbiciune fizică, convalescenţă, diaree, colită de fermentaţie, sarcină, alăptare, alergie la oricare din componentele produsului. Datorită conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, steatoză hepatică şi ciroză hepatică.

Precautii:


Având în componenţă plante laxative puternice acest produs poate produce diaree, caz în care doza va fi redusă până la normalizarea tranzitului intestinal. Dacă diareea este foarte puternică şi persistă, se iau 3-4 linguriţe din pulbere de scoarţă de stejar (Quercus sp.) sau de frunze de coada racului (Potentilla anserina) pe zi.

Observatii:


În cazul afecţiunilor reumatice se recomandă asocierea cu produse antiinflamatoare.
"Sunt super multumita de ceaiurile, medicamentele si alte remedii naturiste de la Plafar, chiar mai mult decat multumita de cele de la Farmacii. In mod special consum ceaiurile hepatice, coriandru, de diabet, pentru rinichi, ca medicamente Coenzima Q10, Ginko biloba, hepatoprotect, argila, anumite geluri pentru reumatism, sau creme pentru varice, cat si creme cosmetice. "
R.P.

Produse recomandate

15,96 RON
30,74 RON
26,42 RON
49,31 RON
54,02 RON
56,94 RON