SUPLIMENTE

ALIMENTE

COSMETICE

Produse copii

CEAIURI

CASA SI RELAXARE

Promotii

Dacia plant glicemonorm 200ml buc dacia plant

Pret 26,64 RON (TVA inclus)

Disponibil in stoc


Livrare in 48 de ore
Taxa de livrare:
Bucuresti, Ilfov: 10 lei (TVA inclus)
In tara: 14 lei (TVA inclus)
Prospect:
P1X007368

Dacia plant glicemonorm 200ml buc  dacia plant

 


glicemonorm de la dacia plant este un produs recomandat in diabet zaharat, complicatiile diabetului, tendinta la hiperglicemie, obezitate, dislipidemie

 

Diabetul zaharat este una din cele mai frecvente boli endocrine, factorii declanşatori care determină apariţia acestei afecţiuni fiind: predispoziţia ereditară, alimentaţia excesivă (în special excesul de dulciuri), şocurile emoţionale, stresul, etc.. Boala se datorează secreţiei insuficiente de insulină la nivelul pancreasului, ceea ce conduce la creşterea glicemiei (nivelul de glucoză din sânge) peste limitele normale. Diabetul zaharat poate fi de două tipuri: diabet zaharat de tip 1 sau insulino-dependent şi diabet zaharat de tip 2 sau noninsulino-dependent. Controlul glicemiei reprezintă unul din cei mai importanţi factori de evaluare a bolii, pentru prevenirea complicaţiilor şi menţinerea stării de sănătate fiind imperios necesară aducerea glicemiei la valorile normale. În general, complicaţiile diabetului zaharat afectează diferite organe (ochii, rinichii, sistemul nervos, vasele sanguine) ceea ce conduce la apariţia retinopatiei diabetice, insuficienţei renale, polineuropatiei diabetice sau arteritei diabetice care evoluează cu gangrenă şi amputare de membre. Pentru menţinerea glicemiei în limite normale şi prevenirea complicaţiilor este necesară respectarea strictă a regimului alimentar şi administrarea de medicamente sau/şi produse naturale cu acţiune hipoglicemiantă şi stimulentă a secreţiei pancreatice de insulină.

 

Produsul GLICEMONORM reprezintă un amestec de plante cu acţiune puternic hipoglicemiantă fiind recomandat ca adjuvant în boli metabolice.

 

Actiuni
ACŢIUNI MAJORE:

hipoglicemiant, scade gluconeogeneza hepatică, creşte sinteza hepatică a glicogenului, creşte secreţia de insulină, îmbunătăţeşte absorbţia şi utilizarea glucozei la nivel celular, creşte oxidarea periferică a glucozei la nivelul eritrocitelor şi a celulelor ţesutului adipos, inhibă absorbţia intestinală a glucidelor reducând glicemia postprandială, produce regenerarea celulelor β-pancreatice şi îmbunătăţeşte funcţia pancreatică.

ALTE ACŢIUNI:

hipolipemiant, hipocolesterolemiant, antioxidant, imunomodulator, antimicrobian, astringent, antitumoral.

 

Indicatii
INDICAŢII PRINCIPALE:

se utilizează ca adjuvant în: hiperglicemie, diabet zaharat de tip II, diabet zaharat de tip I, complicaţii ale diabetului zaharat (retinopatie diabetică, arterită diabetică, polineuropatie diabetică, insuficienţă renală, etc).

ALTE INDICAŢII:

se utilizează ca adjuvant în: dislipidemii (hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie) şi obezitate.
Contraindicatii
persoane cu deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază, sarcină, alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranţă la lactoză.

ATENŢIONĂRI:
La pacienţii cu diabet zaharat insulino-dependent se recomandă controlul riguros al glicemiei, prin înregistrarea zilnică a valorilor glicemiei şi ajustarea dozelor de insulină în funcţie de noile valori obţinute.

 

Administrare:

 

   Adulţi: câte 2 cpr. de 3 ori pe zi, înaintea mesei.
Tineri între 15 şi 18 ani: câte 1 cpr. de 3 ori pe zi, înaintea mesei.
Copii între 7 şi 14 ani: câte 1/2 cpr. de 3 ori pe zi, înaintea mesei.
Copii sub 7 ani: numai cu recomandarea medicului.

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În dificultăţi de înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

   
Compozitie Plante: afin- extract 5:1 (100mg), momordica (150mg), gudmar (100mg).

Ingrediente inactive: lactoză, celuloză microcristalină, aerosil, stearat de magneziu.

AFIN (Vaccinum myrtillus)
Afinul este un arbust mic cu tulpini târâtoare care creşte la altitudini de până la 2000-2500m. Frunzele de afin au o compoziţie bogată în taninuri catechice (catechol şi epicatechol), substanţe bioactive cu acţiune hipoglicemiantă care permit administrarea plantei ca adjuvant în tratamentul diabetului zaharat. Alte proprietăţi: astringent, antidiareic, antihemoragic, antiinflamator şi antiseptic intestinal.

CASTRAVETE-TIBETAN (Momordica charanthia) Denumită şi ``insulină vegetală``, castravetele-tibetan este răspândit în Tibet şi Nepal, fiind considerat o plantă cu acţiune insulin-like. Studii clinice au arătat faptul că, momordica prezintă acţiune hipoglicemiantă, scade gluconeogeneza hepatică, creşte sinteza hepatică a glicogenului şi creşte oxidarea periferică a glucozei la nivelul eritrocitelor şi a celulelor ţesutului adipos. Cecetări recente au demonstrat că, momordica creşte secreţia pancreatică de insulină, putând fi utilizată ca adjuvant în tratamentul diabetului zaharat. Principalele substanţe bioactive răspunzătoare de această activitate sunt polipeptidul P şi un amestec de două glicozide, menţionate sub denumirea de charantin. Alte proprietăţi: hipolipemiant, antioxidant, imunomodulator, antiviral, antitumoral şi laxativ blând.

GUDMAR (Gymnema sylvestre) Originară din India, gudmar este o plantă utilizată în medicina ayurvedică de peste 2000 de ani, ea fiind denumită şi ``distrugătorul de zahăr`` deoarece, pusă pe limbă are un efect de suprimare a gustului dulce. Această acţiune se datorează gurmarinei şi acizilor gymnemici, substanţe bioactive din compoziţia plantei care împiedică activarea papilelor gustative de către moleculele de zahăr din produsele alimentare. De asemenea, acizii gymnemici inhibă absorbţia intestinală a glucidelor reducând glicemia postprandială. Cercetări recente au arătat că, gymnema silvestre creşte secreţia de insulină, producând regenerarea celulelor β-pancreatice şi îmbunătăţind astfel funcţia pancreatică. Alte studii clinice au arătat că, gymnema reduce gluconeogeneza şi îmbunătăţeşte absorbţia şi utilizarea glucozei la nivel celular, scăzând glicemia. Alte acţiuni ale plantei: hipocolesterolemiant, hipolipemiant, antimicrobian

 

"Imi place Plafar pentru ca este un magazin in care gasesc produse selectionate dupa gustul meu. Sunt o femeie foarte ocupata, alerg de dimineata pâna seara intre intâlniri, sedinte si spectacole. Asta nu inseamna ca nu sunt atenta la ce manânc. Recunosc, m-a prins si pe mine febra bio, pentru ca mediul in care traim este foarte poluat, ne expunem la tot felul de factori de stres, iar mâncarea este de multe ori plina de E-uri care nu aduc nimic bun pentru sanatate. Sunt atenta la regimul meu alimentar, si mai ales la cel al fiicei mele, Maya. Tocmai de aceea imi fac cumparaturile la Plafar. Aici am gasit minunatul zahar din nuca de cocos. Il descoperisem in vacantele mele din strainatate si am decis sa il folosesc in alimentatia zilnica pentru ca este cea mai buna varianta care inlocuieste zaharul normal. Este minim procesat, iar gustul lui usor de caramel e delicios. Tot de la Plafar imi fac provizii de migdale crude. Am invatat ca migdalele sunt gustarea perfecta, te satura imediat si te tin departe de tentatiile junk food. "
Mirela Retegan

Produse recomandate

9,28 RON
58,03 RON
22,76 RON
10,64 RON
31,77 RON
11,97 RON