SUPLIMENTE

ALIMENTE

COSMETICE

Produse copii

CEAIURI

CASA SI RELAXARE

Promotii

Solaris condiment curry 100g buc solaris plant

Pret 5,07 RON (TVA inclus)

Disponibil in stoc

Produsul acesta nu este momentan disponibil.
Prospect:
F3X002869

Solaris condiment curry 100g buc solaris plant

Praful de curry (se pronunţă că’ri), a nu se confunda cu mâncarea cu acelaşi nume, este numele generic al unui amestec variat de condimente. Praful de curry a fost inventat de către coloniştii englezi din India în încercarea de a cuprinde diversitatea bucătăriei indiene într-un singur mixt. În prezent praful de curry este răspândit în multiple combinaţii în întreaga lume.

Prezentare: Întrucât nu există o reţetă unică şi nici măcar una stardard a acestei mixturi care poate cuprinde 10-20 de condimente, e greu de indicat o formulă de prezentare unică. Cu toate acestea, din niciun amestec de curry nu lipseşte praful de curcumă, cel care dă culoarea – mai mult sau mai puţin galbenă, în funcţie de restul condimentelor – ale acestui mixt.

Aromă: În funcţie de sortiment, ingredientele amestecului de curry, sunt frcutate, aromate sau iuţi.

Gustul prafului de curry este dat de condimentele care îl compun dar şi de proporţia lor. Un praf de curry clasic conţine, pe lângă curcuma, ghimbir, nucsoara, chimion, piper, coriandru, piment şi/sau seminţe de schinduf.

La amestecul de mai sus, în unele zone ale Indiei, se adaugă cuişoare, scortisoara, nucsoara, piper de Cayenne şi paprika (boia de ardei).

Thailandezii, malaiezienii şi indonezienii adaptează curry-ul gusturilor lor adaugându-i praf de cocos, iarbă de lămâie şi frunze de curry.

Alte amestecuri mai includ făină de legume pentru a da un plus de consistenţă prafului de curry.
Utilizare: Curry este strâns legat de orez. De asemenea, se asezonează cu curry mâncărurile cu carne, peşte şi legume.

Se simte bine în compania bamelor, legumelor rădăcinoase dar şi cu banane sau mango.
Preparare: Praful de curry se adaugă în mâncare de la început când se rumeneşte în puţină grăsime (vegetală sau animală). Atenţie însă să nu-l ardeţi deoarece devine amar.

După rumenire amestecul de curry se stinge cu supă de legume sau carne. Este bun mai ales în amestec cu laptele de cocos, chili, ceapă şi usturoi.

Praful de curry se gaseşte de vânzare la toate supermarketurile şi hypermarketurile bune. Evident că cele mai bune amestecuri de curry se găsesc la magazinele asiatice specializate.

"Ma simt foarte confortabil sa comand de la voi. consiliere impecabila si livrare prompta."
I.F.

Produse recomandate

9,26 RON
2,25 RON
5,97 RON
2,32 RON
12,61 RON
9,96 RON